Directeur Innovatie

Wij zoeken de visionare LEIDER die de toekomst van het spoor in Nederland vorm gaat geven.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, verdeelt de ruimte op het spoor tussen de reizigers- en goederenvervoerders, regelt het treinverkeer, bouwt en beheert stations en legt nieuwe sporen aan.

Voor de uitbreiding, het onderhoud en beheer van het spoorwegnet werkt ProRail intensief samen met vele organisaties die een belangrijke rol spelen in het primaire proces van ProRail. Met een totale ‘spend’ van jaarlijks ruim € 1,7 miljard is de inkoopfunctie voor ProRail cruciaal. Dit maakt de organisatie een van de grootste opdrachtgevers/ aanbesteders in de markt en daarmee op landelijk niveau relevant en toonaangevend.

ProRail heeft de ambitie om richting 2030 een aanzienlijke groei van het vervoer van reizigers en goederen via het spoor mogelijk te maken. Naar verwachting zal het inkoopvolume en het belang van een verdere professionalisering van het inkoopdomein hierdoor verder toenemen.

 

Innovatie is één van de essentiële onderdelen om ProRail als organisatie klaar te maken voor de enorme uitdagingen op langere termijn. Te denken valt aan het moderniseren van de bestaande spoorinfrastructuur, digitalisering van processen en de implementatie van nieuwe technologieën in de bouw en het onderhoud van sporen en stations. Op dit moment wordt onder meer hard gewerkt om grote innovaties als een nieuw en grotendeels digitaal treinbeveiligingssysteem en zelfrijdende treinen in de toekomst mogelijk te maken.

De nieuwe directeur ontwikkelt met een team van ca. 50 professionals de nieuwe innovatie agenda voor de komende jaren en geeft een impuls aan de concrete implementatie van diverse initiatieven. Is de brug naar uiteenlopende stakeholders intern en extern zoals leveranciers, kennisinstituten, overheden, adviesbureaus en andere partners.

Je hebt ruime ervaring in het domein van Technologie/ IT/ Digital. Je hebt een (Autonome) visie op innovatie. Je bent bekend met de inhoud en hebt ervaring met majeure transities èn implementaties in het innovatiedomein. Radicaal anders durven denken. Verbindend leiderschap. Gaat voor samenwerken. Boegbeeld binnen en buiten.

Nieuwsgierig? Voor meer informatie of om je interesse te tonen kun je contact opnemen met Jeroen Schuur, Managing Partner van Escalier en bereikbaar op 0611-391039 of via schuur@escalier.nl.