Directeur Procurement 

 

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, verdeelt de ruimte op het spoor tussen de reizigers- en goederenvervoerders, regelt het treinverkeer, bouwt en beheert stations en legt nieuwe sporen aan.

Voor de uitbreiding, het onderhoud en beheer van het spoorwegnet werkt ProRail intensief samen met vele organisaties die een belangrijke rol spelen in het primaire proces van ProRail. Met een totale ‘spend’ van jaarlijks ruim € 1,7 miljard is de inkoopfunctie voor ProRail cruciaal. Dit maakt de organisatie een van de grootste opdrachtgevers/ aanbesteders in de markt en daarmee op landelijk niveau relevant en toonaangevend.

ProRail heeft de ambitie om richting 2030 een aanzienlijke groei van het vervoer van reizigers en goederen via het spoor mogelijk te maken. Naar verwachting zal het inkoopvolume en het belang van een verdere professionalisering van het inkoopdomein hierdoor verder toenemen.

Voor Prorail zoeken wij de eindverantwoordelijke Directeur.

Je bent zeer goed bekend met het inkoopvak en volgt de ontwikkelingen in het vakgebied. Je voelt je thuis in een organisatie in verandering en bovendien pas je goed in de complexe omgeving van een landelijke (24/7) logistieke operatie met een variëteit aan stakeholders zoals vervoerders, reizigers, overheden, aannemers, leveranciers en uiteraard medewerkers.

Je slaat aan op thema’s als verbinden, verbeteren en verduurzamen. Je brengt modern leiderschap en hebt oog voor innovatie en diversiteit. Bovendien heb je ervaring met organisatieontwikkeling en transitieprocessen.

Voor meer informatie over de specifieke uitdaging of om je interesse te tonen kun je contact opnemen met Jeroen Schuur, Managing Partner van Escalier en bereikbaar op 0611-391039 of via schuur@escalier.nl.