HEAD OF ACQUISITION

Organisatie

Being Development behoort tot de nieuwe generatie van projectontwikkelaars met een focus op kwaliteit en duurzaamheid. De filosofie is om duurzame waarden in onroerend goed te creëren, de kwaliteit van leven te verhogen en een sociale, inclusieve en duurzame samenleving te creëren.

Being Development ontwikkelt projecten met als doel een zo positief mogelijke impact op de samenleving te maken. Van iconische woontorens tot duurzame hotels en van innovatieve kantoren tot mixed-use gebouwen. Onze kracht ligt in het leggen van verbindingen tussen kwaliteit, architectuur, duurzaamheid en sociale samenhang.

In de Nederlandse Top 101 Projectontwikkelaars  staat Being Development in de top 25. Being heeft  meer dan 440.000 m² in ontwikkeling, waarvan 10.000 m² hotels, 100.000 m² kantoren en 240.000 m² (ca 2.800) woningen. Daarnaast is 42.000 m² in aanbouw.

Being Development bevindt zich in scale-up fase van sterke groei. Het directe gevolg daarvan is dat de organisatie meegroeit. Er staat een gedegen team (momenteel 27 personen) gehuisvest in een inspirerend kantoor in Amsterdam Noord.

Profielschets

De Head of Acquisition is primair verantwoordelijk voor de groei en de ontwikkeling van de acquisitie van nieuwe projecten. Hij/zij ontwikkelt daarvoor een effectieve, middellange commerciële strategie en fungeert als mede inspirator, aanjager en uitvoerder van de groeiambities. 

Het is van belang dat de Head of Acquisition zich herkent in de filosofie en werkwijze van Being. De kandidaat die wij zoeken beschikt over ruime kennis en ervaring (minimaal 10 jaar) in acquisitie- en ontwikkelopgaven van gebiedsontwikkeling en vastgoedprojecten met binnenstedelijk wonen en werken als belangrijkste component. Hij/zij heeft affiniteit met architectuur, stedenbouw en duurzaamheid. Ervaring met woningen is een vereiste, mixed-use en kantoorprojecten ervaring is een pré. Daarbij heeft hij/zij een acquistiefunctie gehad bij een onafhankelijke ontwikkelaar, dan wel bij een ontwikkelende bouwer of belegger en heeft derhalve een bewezen trackrecord in vergelijkbare commerciële rollen en beschikt over ruime ervaring in het ontwikkelen en implementeren van commerciële strategieën. Hij/zij beschikt over sterke onderhandelingsvaardigheden en is behendig in het creatief sluiten van deals. 

De Head of Acquisition zal binnen afzienbare tijd verantwoordelijk zijn voor de aansturing van het per acquisitie geoormerkte acquisitieteam. Op de langere termijn is de wens om het acquisitieteam uit te breiden als het aantal projecten en acquisities toeneemt, waarbij de Head of Acquisitions als leidinggevende optreedt.

De geschikte kandidaat heeft een relevante HBO+/WO opleiding succesvol afgerond. Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal wordt daarbij gevraagd.

Procedure en informatie

Being Development heeft de zorg voor deze procedure uitbesteed aan Escalier. Als Consultant is Jacques Craenen (06-46377820 craenen@escalier.nl)  eerste aanspreekpunt en contactpersoon voor de procedure. In zijn afwezigheid kan informatie worden ingewonnen bij Christine van der Werf, bereikbaar via 035-6942967.