LANDELIJK MANAGER DAGELIJKSE OPERATIE

Wij zoeken de verbindende schakel voor het beheer en onderhoud van het spoor in Nederland.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, verdeelt de ruimte op het spoor tussen de reizigers- en goederenvervoerders, regelt het treinverkeer, bouwt en beheert stations en legt nieuwe sporen aan.

ProRail heeft de ambitie om richting 2030 een aanzienlijke groei van het vervoer van reizigers en goederen via het spoor mogelijk te maken. Dit maakt het belang van optimaal beheer en onderhoud van de infrastructuur des te groter.

De afdeling Dagelijkse Operatie (DO) (250 mdw.) gaat over het organiseren en aansturen van het spooronderhoud, waarmee het dagelijks gebruik van een veilige en beschikbare railinfrastructuur wordt geborgd. De railinfrastructuur is samengesteld uit diverse assets zoals het spoor, wissels, seinen, de bovenleiding, kunstwerken en tunnels. DO heeft een verantwoordelijke rol voor het dagelijks beheer van meer dan 7.000 km spoor, 6.000 wissels, en bijna 10.000 hectare grond (bermen en sloten).

Als Manager Dagelijkse Operatie rapporteer je aan de Directeur Assetmanagement (AM) en ben je lid van het managementteam (MT) AM. Je geeft een nieuwe impuls aan het professionaliseren van deze cruciale discipline. Dit vraagt een (nieuwe) visie op assetmanagement: verdere digitalisering van onderhoud, het ontwikkelen van nieuwe onderhoudscontracten voor het spoor- en groenonderhoud, professionaliseren van het contractmanagement met de onderhoudsaannemers en het verder verbeteren van de aantoonbare veilige berijdbaarheid van het spoor.

Deze senior managementpositie vraagt leidinggevende ervaring in een complexe (logistiek) operationele omgeving (bijv. vervoer, transport/logistiek, (proces) industrie, infrastructuur, telecom, energie) en bekendheid met Asset Management en ervaring met de aansturing van een grote 24/7 operatie.

Je staat bekend als een modern en verbindend manager met een open mind en een positieve grondhouding. Een teamspeler pur sang.

Voor meer informatie over het functieprofiel of om je interesse te tonen kun je contact opnemen met Jeroen Schuur, Managing Partner van Escalier en bereikbaar op 0611-391039 of via schuur@escalier.nl.