MANAGER DATA & FINANCE ANALYSE

NEWOMIJ GROEP

Newomij – een oer-Hollands en toekomstgericht familiebedrijf uit Naarden – zet zich sinds 1958 in voor kwalitatief en duurzaam Nederlands vastgoed. Om in te wonen, werken en winkelen. Circa 90 medewerkers werken vanuit drie business units: Vastgoed, Financieringen en VvE Beheer. Newomij staat onafhankelijk en sterk in de vastgoedmarkt en streeft naar langdurige samenwerkingsrelaties met haar partners. Het bedrijf is solide en heeft een stevige basis gelegd, het behoort tot de top 15 vastgoedinvesteerders van Nederland. Komende jaren wordt de focus gelegd op groei met name op het gebied van woningen en de financieringsportefeuille. Drie kernwaarden bepalen het DNA: Wij ondernemen, Wij zijn betroken, Wij houden focus.

VVE BEHEER

De business unit VvE Beheer van Newomij heeft meer dan 32.000 eenheden in beheer voor ruim 450 VvE’s, verspreid over heel Nederland. Het gaat vooral om VvE’s van grotere complexe gebouwen, met appartementen, winkels, kantoren en parkeergarages.

VASTGOED

De business unit Vastgoed heeft een vastgoedportefeuille opgebouwd van ruim 3.500 wooneenheden en 130.000 m2 commercieel vastgoed, verspreid over heel Nederland. Veel aandacht wordt besteed aan verbeteren en verduurzamen van de portefeuille. Daarnaast wordt ingezet op een groei van de portefeuille. Vooral met kwalitatief hoogwaardige en duurzame huurwoningen in het midden-huursegment.

FINANCIERINGEN

Newomij Financieringen, voorheen Bank voor de Bouwnijverheid, is gespecialiseerd in het financieren van verhuurde woningen voor zowel exploitatie als uitponding. De financieringen in portefeuille bedragen € 115 mio.
EFFECTEN
Naast de vastgoed gerelateerde activiteiten is er een aanzienlijke effecten / obligatie portefeuille opgebouwd.

Cultuur NEWOMIJ

De cultuur van Newomij is betrokken, respect voor elkaar en elkaar de ruimte geven. Leren van ieders inzichten, elkaar versterken en er is ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Samen maken medewerkers Newomij sterker. Als ‘lid van de familie’ telt iedere collega mee en levert een bijdrage aan de authentieke reputatie als onafhankelijke vastgoedonderneming. Integer, respectvol en betrouwbaar. En altijd: ondernemend en met de blik vooruit.

POSITIEBESCHRIJVING

De Manager Data & Finance Analyse zorgt ervoor dat de organisatie optimaal ‘in control’ is op corporate niveau zodat de doelen van de werkmaatschappijen kunnen worden bereikt. Zij/Hij* rapporteert aan de CEO. Samen met de Controller en Manager Financiële Administratie vormen zij het kernteam van Finance. Hij heeft bovendien zitting in het Managementteam, tezamen met de verantwoordelijke managers van de business units.

De hoofdtaken van de Manager Data & Finance Analyse:

 • Opzetten en uitvoeren van management informatie voor de betreffende business units, Vastgoed, Financieringen, VvE Beheer en Effecten. Werkt hierbij samen met Control.
 • Dashboard sturing en analyse van portfolio data
 • Riskmanagement van portfolio’s
 • Vertaling externe data naar portfolio strategieën
 • Organiseren van het waarderingsproces van assets (interne waardering onderbouwt door cash flow analyses)
 • Investeringsanalyse
 • In nauwe samenwerking met Control en de Concern Administratie input leveren aan het jaarrekeningtraject

De Manager Data & Finance Analyse ondersteunt en adviseert de RvB het managementteam met betrekking tot de analyse van ontwikkeling van winstgevendheid, budgetbewaking en het opstellen van KPI’s. Hij is daarnaast de sparringpartner van de business en ondersteunt hen bij financiële vraagstukken. Werkt hierbij nauw samen met Control.

*) Waar hij/zij staat dient ook nadrukkelijk zij/haar gelezen te worden.

PROFIELSCHETS VAN DE KANDIDAAT*

De Manager Data & Finance Analyse is een stevige financiële professional met een brede en diepgaande kennis van management control. Daarnaast heeft hij kennis van de vastgoedmarkt, bij voorkeur van vastgoed- en vermogensbeleggingen.

In het managementteam is hij een prettige gesprekspartner die stelling durft te nemen, vasthoudend is en meebeweegt waar nodig. Een echte teamspeler die nieuw elan en een moderne stijl brengt. Jong van geest, energiek met een ‘seniore’ uitstraling. De Manager Portfolio Analytics is intelligent, analytisch sterk, enthousiast, ambitieus en positief ingesteld. Hij is uiteraard zeer gestructureerd en gedisciplineerd in zijn werk en heeft daarnaast commercieel gevoel om met de business mee te denken en te bewegen. Hands-on, resultaatgericht, klantgericht, flexibel en gedreven.

Hij is ‘eager’ om kwaliteit te leveren en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, heeft overtuigingskracht en kan een onafhankelijk advies uitbrengen. Hij begrijpt de dynamiek van een familiebedrijf.

Het bedrijf zet in op professionaliteit, eigen verantwoordelijkheid nemen en samenwerken. Deze koers past bij de Manager Data & Finance Analyse. Hij pakt de ruimte om het verschil te maken.

De rol biedt ruimte voor een ambitieuze finance professional die impact wil hebben: dicht tegen de business en direct onder de top. Hij treedt vanuit zijn professionaliteit op als de sparringpartner en strategisch adviseur van de RvB.

Overige skills:

 • Sterke analytisch, cijfermatig sterk, in staat reken- en datamodellen te maken en te interpreteren
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in data analyse bij voorkeur opgedaan bij een institutioneel fonds of private investeerder
 • Een ‘digital mindset’: gewend om met data te werken, handig met ICT reporting tools (Power BI)
 • Kennis en ervaring met Yardi is een pre
 • Uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels (verbaal en schriftelijk)
 • Afgeronde relevante opleiding WO niveau

PROCEDURE EN INFORMATIE

Indien u zich kandidaat wilt stellen voor deze vacature mail dan uw CV en motivatie naar craenen@escalier.nl
Voor nadere informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Jacques Craenen via 035 – 694 29 67.