“Er valt nog een wereld te winnen”, verklaart Jacques Craenen (partner bij Escalier Executive Search) de samenwerking die Escalier is aangegaan met psychologisch adviesbureau Kerewin Consult. “Escalier kent de leiders van vandaag en morgen. Door de samenwerking met Kerewin Consult, zijn we nu ook in staat hen te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun leiderschapskwaliteiten.”

Jeroen Schuur (partner bij Escalier): “Veel kandidaten blijven hun hele loopbaan aan ons verbonden omdat wij aandacht hebben voor hun ambities en ontwikkeling. Dat maakt dat wij in staat zijn om onze opdrachtgevers te adviseren, ondersteunen en inspireren om het juiste talent aan zich te binden. Daarbij analyseren wij niet alleen de kandidaten, maar ook de werkomgeving. Past een individu in deze organisatie, of in dit team? Maaike Klinkhamer van Kerewin draait dat om en analyseert het bestaande team. Welk profiel ontbreekt in deze club? En is dit managementteam daarmee de juiste plek voor deze kandidaat?”

Stappenplan
Kerewin Consult ondersteunt al ruim 20 jaar lang organisaties bij leiderschapsontwikkeling en het borgen daarvan. Met het stappenplan voor duurzame ontwikkeling van Kerewin staan houding, gedrag en cultuur continu op de agenda in de board room. Kerewin ontwikkelde ook een methode waarmee vlootschouw en succession planning doorlopende processen worden in de organisatie. Zodat opvolgers voor kritische posities kunnen worden geïdentificeerd, geselecteerd en ontwikkeld. Zo staan zij klaar als er nieuwe posities moeten worden vervuld. En weet de organisatie welk profiel passend is voor een bepaalde functie.

Jacques: “Bij het selecteren en beoordelen van kandidaten vormen wij bij Escalier ons eigen instrument. Door de samenwerking met Kerewin, breiden we ons portfolio uit met mogelijkheden voor ontwikkelassessments en coaching van leiders. Dat tilt de relatie met onze opdrachtgevers naar een hoger niveau. Kerewin legt een solide basis die zowel kandidaat als opdrachtgever veel meer comfort biedt. We kunnen organisaties daarmee ook ondersteunen bij het ontwikkelen van een leiderschapsmodel en beschikken over instrumenten om dat model in de praktijk te brengen en te borgen. Escalier is gespecialiseerd in de vastgoedbranche, Kerewin opereert in een veel bredere range. Ook daar kunnen we dus van elkaar leren.”

HR in beweging
Jeroen: “We zien dat bij veel van onze klanten HR volop in beweging is. Het belang van persoonlijke ontwikkeling en management development wordt steeds meer onderkend. Daar valt nog een wereld te winnen, een wereld die het werkterrein is van Kerewin Consult. Want niet iedere professional is een manager. En de legitimatie van een leider wordt gegeven door de groep. Daar speelt niet alleen werving en selectie een belangrijk rol, maar ook het kennen en ontwikkelen van je eigen leiderschapskwaliteiten. Zo biedt deze nieuwe samenwerking ons niet alleen veel energie, maar ook een keur aan mogelijkheden om nóg beter mee te denken met onze opdrachtgevers.

Maaike Klinkhamer, oprichter Kerewin Consult: “Wij zijn gespecialiseerd in coaching en inspirerende ontwikkeldagen voor de top van het bedrijfsleven. Met deze professionele, flexibele maatwerkprogrammas op een mooie plek in de natuur, krijgen organisaties inzicht in de talenten en het potentieel van hun leiders. En worden deelnemers in staat gesteld zich verder te ontwikkelen. De programmas zijn afgestemd op de leiderschapsmodellen die Kerewin Consult op maat maakt voor de organisatie. Geen standaard assessments, maar diepgaand, op de organisatie toegesneden onderzoek.”

Kijk voor meer informatie over Kerewin Consult op: www.kerewin.eu