Directeur Gebiedsontwikkeling

 

Organisatie
De organisatie waarvoor wij een Directeur Gebiedsontwikkeling zoeken beheert een groot binnenstedelijk gebied met een tiental gebouwen en staat voor de opgave om in de komende jaren meer dan € 200 mio te investeren in gebied met nieuwe multifunctionele gebouwen. Het programma daarvoor zal met een stedenbouwkundig plan worden opgesteld. Daarbij hoort een complex sloop-nieuwbouwplanning. De uitvoering zal de komende 5 tot 10 jaar zijn. Gedurende de (gefaseerde) sloop-nieuwbouw van het vastgoedcomplex moet eveneens worden geborgd dat de huidige business door kan draaien.

Functie
Voor het programma, de planvorming en de uitvoering van het meerjarig investeringsprogramma wordt een Directeur Gebiedsontwikkeling (v/m) gezocht. Naast Gebiedsontwikkeling is de nieuwe Directeur verantwoordelijk voor de operationele serviceprocessen. Deze processen zijn belegd bij twee afdelingen die aangestuurd worden door zeer bekwame en ervaren managers.

Achtergrond en ervaring
De nieuwe Directeur heeft ruime ervaring met complexe gebieds- en vastgoedontwikkelingen. Ervaring met ontwikkelopgaven in campus of leisure projecten is een pré.
Als een commercieel boegbeeld beweegt zij/hij zich soepel in de wereld van projectontwikkeling en heeft tevens bestuurlijke kwaliteiten die nodig zijn om in het publieke én het private domein op het hoogste niveau te opereren.
De kandidaat die wij zoeken heeft ruime kennis van bouw- en vastgoedprojecten en is in de praktijk door de wol geverfd in gebiedsontwikkeling. Tevens is de kandidaat goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in brede zin (energietransitie, klimaat-adaptatie e.d.).

Persoonlijkheid
De kandidaat die wij zoeken heeft een ‘open mindset’ en goed ontwikkelde sociale antennes. Heeft een positieve uitstraling, is betrokken bij de projecten en zichtbaar in de organisatie.
De kandidaat heeft strategisch inzicht én executiekracht, is in staat een visie te ontwikkelen en weet deze helder en consistent over te brengen. Is authentiek, uitgesproken, ‘staat ergens voor’ en brengt ‘iets eigens’.

Opleiding en ervaring
Deze positie vereist academisch werk- en denkniveau.

    Procedure
    Voor nadere informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Jacques Craenen MRE via het kantoor Escalier 035-694 29 67 of via welkom@escalier.nl