De vrees dat personeel wegloopt, is momenteel de grootste kopzorg van werkgevers. Onderzoek van de Amerikaanse recruiter Robert Half laat zien dat 90 procent van de organisaties zich zorgen maakt over het behoud van talent. Hoewel de economie weer opbloeit, zien zij geen ruimte voor extra loon.

In het FD vertelde Frédérique Bruggeman, managing director bij Robert Half, dat bijna twee op de drie werknemers overwegen om de komende maanden van baan te veranderen. Er staan zoveel vacatures open dat ze zo kunnen kiezen uit vier of vijf verschillende banen. Het is daarom voor werkgevers van groot belang om ervoor te zorgen dat ze talent binnen boord houden. Eenmalige bonussen of andere extra’s kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. 

Het onderzoek laat zien dat secundaire arbeidsvoorwaarden als een laptop of pc daarbij populair zijn. Ook de mogelijkheid om op afstand te werken, is voor veel medewerkers een belangrijke pré. Dat laatste zorgt ook voor een verandering op de arbeidsmarkt. Als je in Nijmegen woont, maar 3 dagen thuis mag werken, is een baan in Amsterdam misschien helemaal zo gek nog niet. 

Ook de bedrijfscultuur en diversiteit worden door veel medewerkers genoemd als reden om naar een andere baan om te kijken. Veel bedrijven zien om die reden een divers personeelsbestand steeds vaker als een succesfactor. Escalier denkt graag met u mee over de diversiteit binnen uw organisatie. En door de nieuwe samenwerking met Kerewin Consult zijn we nu ook in staat om mee te denken over cultuur en leiderschap in uw bedrijf.